Nytt år – nye oppgaver – nye folk!

Hei all sammen!

Den 10. og 11. mars 2023 avholdt Norsk Brunbielag et godt fagseminar og årsmøte i Bø i Telemark. Camilla Sundby fra Norges Birøkterlag, Maria Kjetså fra NordGen og vår egen Lars Andreas Kirkerud holdt faglige innlegg om avl, genetikk og testing av Brunbier. Foredragsholdere og omlag 20 birøktere bidro alle til interessante samtaler og diskusjoner. Jeg synes alltid det er interessant å møte brunbirøktere fra andre kanter av landet.
Årsmøtet satte viktige saker på agendaen, blant annet strategiplanen fra 2024-2029. Den skal styret jobbe med frem mot neste årsmøte.
Årsmøte innebærer også valg. Som nyvalg leder vil jeg først av alt takke mangeårig leder for laget, Tor Erik Rødsdalen, for jobben han har gjort i alle årene som leder. Han har hatt en nøkkelrolle i å holde brunbirøktere fra hele landet i kontakt med hverandre, og hans erfaring som birøkter har vært gull verdt for oss! Jeg ser at jeg har mye å strekke meg etter for å kunne fylle hans rolle! Ellers takker jeg alle for tilliten dere har vist meg! Det blir spennende å jobbe med brunbiene fremover.
Valget har gitt oss noen nye medlemmer i styret: Styret består nå av leder Anja Laupstad Vatland (Vest-Agder), nestleder Lars Helge Almås Grov (Sunnhordland), sekretær Peter Rieber-Mohn (Telemark), kasserer Sandra Herøy (Hordaland), prosjektansvarlig Lars Andreas Kirkerud (Buskerud), styremedlem Vegard Mømb (Hedmark) og vara Karl Jørgen Songedal (Aust-Agder).

Styret jobber ikke best for brunbiene uten aktive medlemmer. Vi ønsker derfor å høre fra dere om stort og smått. Kontaktinfo finner dere her på nettsidene til Brunbielaget. Vi kan kontaktes direkte eller via lagets egen epostadresse.

Her i Flekkefjord er våren bare noen soldager unna. Biene har enda nok fôr og det ryktes at det er så vidt yngling på gang hos de som har vært i kubene. Selv har vi ikke sjekket enda, det gjør vi like over påske. Ønsker uansett alle lykke til med vårstellet og håper på et godt seljetrekk over hele landet!

-Anja-